Стратегічні пріоритети цифрової фінансової інклюзії в системі забезпечення сталого розвитку публічного, реального та фінансового секторів економіки: збірник матеріалів ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції (19 червня 2026 р., Запоріжжя) - (:unkn) unknown (Запоріжжя : ТДАТУ, 2026)
UKR Збірник містить матеріали учасників ІІІ Міжнародної науково- практичної конференції «Стратегічні пріоритети цифрової фінансової інклюзії в системі забезпечення сталого розвитку публічного, реального та фінансового секторів економіки», що висвітлюють актуальні питання цифровізації фінансово-облікових систем в умовах трансформації економіки й фінансової інклюзії як інституційної основи сталого розвитку секторів економіки. ОРГКОМІТЕТ КОНФЕРЕНЦІЇ Голова оргкомітету: Кюрчев Сергій Володимирович – доктор технічних наук, професор, ректор Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного, м. Запоріжжя, Україна ORCID: https://orcid.org/0000-0001-6512-8118 Заступники голови оргкомітету: Панченко Анатолій Іванович – доктор технічних наук, професор, проректор з наукової роботи Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного, м. Запоріжжя, Україна ORCID: https://orcid.org/0000-0002-1230-1463 Колокольчикова Ірина Володимирівна – доктор економічних наук, професор, декан факультету економіки та бізнесу Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного, м. Запоріжжя, Україна ORCID: https://orcid.org/0000-0002-5692-0901 Яцух Олена Олексіївна – доктор економічних наук, професор, завідувачка кафедри фінансів, обліку і оподаткування Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного, м. Запоріжжя, Україна ORCID: https://orcid.org/0000-0002-8007-2009 Члени оргкомітету конференції: Трусова Наталя Вікторівна – доктор економічних наук, професор кафедри фінансів, обліку і оподаткування Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного, м. Запоріжжя, Україна ORCID: https://orcid.org/0000-0001-9773-4534 Renata Novakova – PhD, Associate Professor of the Department of Management and Human Resources, Ambis University, in Prague, Czech Republic ORCID: https://orcid.org/0000-0003-3106-2709 Давиденко Надія Миколаївна – доктор економічних наук, професор, декан факультету фінансів та цифрових технологій Державного податкового університету, м. Ірпінь, Україна ORCID: https://orcid.org/0000-0001-7469-5536 Вдовенко Лариса Олександрівна – доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри фінансів, банківської справи та страхування Вінницького національного аграрного університету, м. Вінниця, Україна ORCID: https://orcid.org/0000-0002-6283-2385 Виговська Наталія Георгіївна – доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри фінансів та цифрової економіки Державного університету «Житомирська політехніка», м. Житомир, Україна ORCID: https://orcid.org/0000-0001-7129-6169 Журавльова Ірина Вікторівна – доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри фінансів Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця, м. Харків, Україна ORCID: https://orcid.org/0000-0001-7341-1183 Тулай Оксана Іванівна – доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри міжнародних відносин та дипломатії Західноукраїнського національного університету, м. Тернопіль, Україна ORCID: https://orcid.org/0000-0002-5588-7046 Кушнір Світлана Олександрівна – доктор економічних наук, професор, професор кафедри фінансів, банківської справи, страхування та фондового ринку Запорізького національного університету, м. Запоріжжя, Україна ORCID: https://orcid.org/0000-0002-1410-1887 Плаксюк Олена Олександрівна – кандидат економічних наук, доцент кафедри фінансів, обліку і оподаткування Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного, м. Запоріжжя, Україна ORCID: https://orcid.org/0000-0002-8707-9350 ENG :The collection contains materials from participants of the 3rd International Scientific and Practical Conference «Strategic Priorities of Digital Financial Inclusion in the System of Ensuring Sustainable Development of the Public, Real and Financial Sectors of the Economy», which highlight current issues of digitalization of financial and accounting systems in the context of economic transformation and financial inclusion as an institutional basis for sustainable development of economic sectors. CONFERENCE ORGANIZING COMMITTEE Chairman of the organizing committee: Sergiy Kyurchev – Doctor of Technical Sciences, Professor, Rector of Dmytro Motornyi Tavria State Agrotechnological University, Zaporizhzhia, Ukraine ORCID: https://orcid.org/0000-0001-6512-8118 Deputy Chairmen of the Organizing Committee: Anatolii Panchenko – Doctor of Technical Sciences, Professor, Vice-Rector for Research Work of Dmytro Motornyi Tavria State Agrotechnological University, Zaporizhzhia, Ukraine ORCID: https://orcid.org/0000-0002-1230-1463 Iryna Kolokolchykova – Doctor of Economic Sciences, Professor, Dean of the Faculty of Economics and Business of Dmytro Motornyi Tavria State Agrotechnological University, Zaporizhzhia, Ukraine ORCID: https://orcid.org/0000-0002-5692-0901 Olena Yatsukh – Doctor of Economic Sciences, Professor, Head of the Department of Finance, Accounting and Taxation of Dmytro Motornyi Tavria State Agrotechnological University, Zaporizhzhia, Ukraine ORCID: https://orcid.org/0000-0002-8007-2009 Members of the conference organizing committee: Natalia Trusova – Doctor of Economic Sciences, Professor of the Department of Finance, Accounting and Taxation of Dmytro Motornyi Tavria State Agrotechnological University, Zaporizhzhia, Ukraine ORCID: https://orcid.org/0000-0001-9773-4534 Renata Novakova – PhD, Associate Professor of the Department of Management and Human Resources, Ambis University, in Prague, Czech Republic ORCID: https://orcid.org/0000-0003-3106-2709 Nadiia Davydenko – Doctor of Economic Sciences, Professor, Dean of the Faculty of Finance and Digital Technologies of the State Tax University, Irpin, Ukraine ORCID: https://orcid.org/0000-0001-7469-5536 Larysa Vdovenko – Doctor of Economic Sciences, Professor, Head of the Department of Finance, Banking and Insurance of Vinnytsia National Agrarian University, Vinnytsia, Ukraine ORCID: https://orcid.org/0000-0002-6283-2385 Nataliya Vyhovska – Doctor of Economic Sciences, Professor, Head of the Department of Finance and Digital Economy of State University «Zhytomyr Polytechnic», Zhytomyr, Ukraine ORCID: https://orcid.org/0000-0001-7129-6169 Iryna Zhuravlyova – Doctor of Economic Sciences, Professor, Head of the Department of Finance of Semyon Kuznets Kharkiv National University of Economics, Kharkiv, Ukraine ORCID: https://orcid.org/0000-0001-7341-1183 Oksana Tulai – Doctor of Economic Sciences, Professor, Head of the Department of International Relations and Diplomacy of West Ukrainian National University, Ternopil, Ukraine ORCID: https://orcid.org/0000-0002-5588-7046 Svitlana Kushnir – Doctor of Economic Sciences, Professor, Professor of the Department of Finance, Banking, Insurance and Stock Market of Zaporizhzhia National University, Zaporizhzhia, Ukraine ORCID: https://orcid.org/0000-0002-1410-1887 Olena Plaksiuk – PhD, Associate Professor of the Department of Finance, Accounting and Taxation of Dmytro Motornyi Tavria State Agrotechnological University, Zaporizhzhia, Ukraine ORCID: https://orcid.org/0000-0002-8707-9350
Strategic priorities of digital financial inclusion in the system of ensuring sustainable development of the public, real and financial sectors of the economy: Collection of materials of the IIІ International Scientific and Practical Conference (June 19, 2026, Zaporizhzhia)
Keywords: цифровізація фінансово-облікових систем; трансформація економіки й фінансової інклюзії; сталий розвиток секторів економіки; управління ризиками в умовах цифрової трансформації економіки; реальний сектор економіки; податкова політика; фіскальна ефективність; цифровізація облікових систем; трансформація фінансової звітності в умовах фінансової інклюзії; digital financial inclusion; risk management in the context of digital transformation of the economy; tax policy; fiscal efficiency