Опис до патенту на корисну модель № 103043 "Присадибна сонячна електростанція з фотоелектричними модулями циліндричної форми" - Жарков, В. Я.; Жарков, А. В.; Орловський, І. А.; Піхтарь, О. В.; Галько, Сергій Віталійович; Галько, Сергей Витальевич; Halko, Serhii (Державна служба інтелектуальної власності України, 2015)
Присадибна сонячна електростанція з фотоелектричними модулями циліндричної форми, установленими на даху будівлі під кутом до горизонту, рівним географічній широті місцевості, кожен модуль містить дві коаксіально розташовані трубки із боросилікатного скла, з'єднані між собою з утворенням вакуумної колби типу посудини Дьюара, внутрішня трубка покрита фотоелектричним перетворювачем з виведеними електричними гермоконтактами і наповнена охолоджуючою рідиною. Крім того, містить акумулятор, контролер, інвертор, фотоелектричні модулі об'єднані в батарею зі спільним охолоджувальним колектором, з'єднані паралельно, і приєднані через контролер до акумулятора, до іншого виходу контролера приєднані споживачі постійного струму безпосередньо, а споживачі змінного струму приєднані через інвертор
Keywords: електростанція; фотоелектричний модуль; модуль; фотоелектричний перетворювач; інвертор