Донний дисковий ступінчастий розсіювач. Опис до патенту на корисну модель № 146437. Україна - Кюрчев, Володимир Миколайович; Мовчан, Сергій Іванович; Романов, Роман Вікторович (My University, 2021)
Донний дисковий ступінчастий розсіювач містить аераційний стояк, радіальний донний розсіювач конусної форми, внутрішній кут якого дорівнює 160°, вертикальні упорні скосиподілювачі секцій, нижнє відділення аерації. При цьому радіальний донний розсіювач конусної форми виконано з двох/трьох ступінчастих конусних напівсферичних конструкцій. Корисна модель належить до галузі допоміжного водоочисного обладнання очисних споруд при очищенні побутових стічних вод від біологічних забруднень та забруднень, які мають природу біологічного походження.
Keywords: донний дисковий ступінчастий розсіювач; аераційний стояк; очищення стічних вод; водоповітряна суміш; гідродинамічні процеси; кисневе насичення; біологічне очищення