Вдосконалення тістомісильної машини в умовах Мелітопольського району Запорізької області (19ХВД. 1073405.06.25) : пояснювальна записка до кваліфікаційної роботи здобувача СВО Бакалавр : спец. 133 Галузеве машинобудування ОПП «Комп’ютерний інжиніринг харчових і переробних виробництв» - Лєбєдєв, Андрій Олександрович (Запоріжжя : 2025, 2025)
Предмет дослідження — техніко-технологічні та економічні чинники, що визначають ефективність процесу приготування тіста, зокрема під час його механічного перемішування. Метою проєкту є конструктивне вдосконалення тістомісильної машини з метою підвищення її ефективності в умовах виробничого процесу. У межах виконання дипломної роботи було проаналізовано виробничу діяльність ПрАТ «Мелітопольський хлібокомбінат» (м. Мелітополь, Запорізька область). Запропоновано технічне рішення щодо оптимізації процесу замісу тіста шляхом модернізації ключового технологічного вузла — тістомісильної машини. Розглянуто питання енергоспоживання обладнання та можливості покращення якості продукції. Окремо описано комплекс заходів із забезпечення безпечних умов праці на підприємстві. Економічний аналіз показав доцільність впровадження вдосконаленої конструкції, розрахунки підтвердили її фінансову вигідність.
Keywords: тісто; тістомісильна машина; модернізація; патент; технічний аналіз; виробництво; якість; економічна ефективність