Опис до деклараційного патенту на корисну модель № 5698 "Спосіб консервування перцю солодкого" - Модонкаєва, Г. Е.; Іванченко, В. Й.; Загорко, Надія Петрівна; Загорко, Надежда Петровна; Zahorko, Nadiia (Державний департамент інтелектуальної власності, 2005)
Спосіб консервування перцю солодкого, який передбачає відбір, обробку, подрібнення і фасування в тару сировини, закоркування і заморожування з подальшим зберіганням продукту в морозильній камері, який відрізняється тим, що сировину фасують в стаканчики з термоформова ного пластику і заливають маринадом у наступному співвідношенні компонентів, мас. %: сировина 55,00-65,00, перець червоний 33,60-40,00, перець жовтий 17,00-20,00, петрушка листкова 1,75-2,00, кріп 1,75-2,00, часник 0,90-1,00, маринад 35,00-45,00, вода 31,50-40,50, сіль кухонна 1,20-1,54, цукор-пісок 1,10-1,42, мед бджолиний натуральний 0,70-0,90, кислота лимонна 0,50-0,64
Keywords: консервування перця солодкого; перець солодкий; сільськогосподарська промисловість; харчова промисловість; переробка сільськогосподарської продукції; зберігання сільськогосподарської продукції