Опис до патенту на корисну модель № 61555 "Спосіб прокладання постійної технологічної колії" - Надикто, Володимир Трохимович; Надыкто, Владимир Трофимович; Nadykto, Volodymyr; Кувачов, Володимир Петрович; Кувачев, Владимир Петрович; Kuvachov, Volodymyr (Державний департамент інтелектуальної власності, 2011)
Спосіб прокладання постійної технологічної колії, в якому одночасно з мілким розпушуванням ґрунту суцільною смугою перед кожним із передніх коліс транспортного засобу прокладають борозну, ширина якої дорівнює ширині шини його задніх коліс, а глибина більша за глибину мілкого обробітку ґрунту в 2,4...2,5 рази, який відрізняється тим, що в процесі руху транспортного засобу додатково визначається величина кроку постійної технологічної колії відносно двох маяків, розташованих па- ралельно руху транспортного засобу, і порівнюється із заданою
Keywords: технологічна колія; розпушування ґрунту; борозна; сільськогосподарське виробництво