Опис до деклараційного патенту на винахід № 54907 "Піднімально-навісний пристрій передньонавісних ґрунтообробних знарядь" - Надикто, Володимир Трохимович; Надыкто, Владимир Трофимович; Nadykto, Volodymyr; Лисицький, С. І.; Аюбов, Абдулмелік Мухтарович; Аюбов, Абдулмелик Мухтарович; Aubov, Abdulmelik; Генов, О. І. (Державний департамент інтелектуальної власності, 2003)
Піднімально-навісний пристрій передньонавісних ґрунтообробних знарядь, який включає верхню тягу, стояк знаряддя та силовий і додатковий гідроциліндри з паралельно з'єднаними підпоршневими порожнинами, який відрізняється тим, що стояк знаряддя має П-подібну форму, бокові грані його мають вертикальні пази, у яких переміщається палець, що з'єднує вільний кінець центральної тяги з головкою штока додаткового гідроциліндра, який закріплений на рамі знаряддя, і його надпоршнева порожнина паралельно з'єднана з надпоршневою порожниною силового гідроциліндра
Keywords: піднімально-навісний пристрій; ґрунтообробні знаряддя; гідроциліндр; шток; надпоршнева порожнина