Вплив регуляторів росту рослин на ріст, розвиток та формування врожаю соняшнику в умовах Південного Степу України - Єременко, Оксана Анатоліївна; Еременко, Оксана Анатольевна; Yeremenko, Oksana; Калитка, Валентина Василівна; Калитка, Валентина Васильевна; Kalytka, Valentyna (НУБіП, 2016)
Досліджено вплив різних регуляторів росту рослин (РРР) на ріст, розвиток та формування врожаю соняшнику за умов недостатнього зволоження Південного Степу України. Встановлено, що передпосівна обробка насіння соняшнику сорту Лакомка РРР Вимпел та АКМ збільшує площу листкової поверхні відповідно на 18-57 %; скорочує тривалість фенологічних фаз розвитку у середньому на 2 – 4 доби, підвищує стійкість рослин соняшнику до абіотичних стресів та підвищує врожайність на 12-34 %. Доведено, що частка впливу водного дефіциту року дослідження (60,1 %) значно перевищує частку впливу РРР (37,3 %).
Іnfluence of plant growth regulators on growth, development, and yield formation of sunflower in the conditions of southern steppe of Ukraine
Keywords: регулятори росту рослин; гідротермічні умови