Обґрунтування складу підрозділу для збирання зернових культур у товаристві з обмеженою відповідальністю "Орхідея" Якимівського району Запорізької області: пояснювальна записка до дипломної роботи здобувача СВО Магістр - Топалов, Дмитро (Мелітополь: ТДАТУ, 2021)
Мета роботи полягає у підвищенні надійності технологічного процесу збирання врожаю за рахунок оптимізації складу підрозділу для збирання зернових культур. Для досягнення поставленої мети необхідно вирішити такі задачі: - здійснити аналіз причино – наслідкових зв’язків ; - визначити критерій ефективності збиральних робіт; - здійснити багатокритеріальний вибір збиральних агрегатів; - обґрунтувати розподіл об’ємів роботи між збиральними агрегатами; - обґрунтувати модель вибору транспортних засобів для перевезення зерна; - обґрунтувати склад підрозділу для збирання зернових культур. Об'єктом досліджень обрано технологічний процес збирання зернових культур. При проведені теоретичних, експериментальних досліджень використовувались методи лінійного програмування, багатокритеріального методу.
Keywords: збирання зернових культур; збирально – транспортний комплекс; комбайн; багатокритеріальний вибір; лінійне програмування; ефективність праці