Проєктування інформаційної системи для автоматизації діяльності менеджера туристичної фірми - Неділько, О. О.; Шаров, Сергій Володимирович; Sharov, Sergii (Мелітополь : ТДАТУ, 2021)
На сьогодні туристична галузь продовжує залишатися одним із важливих напрямків поповнення бюджету країни, регіону, міста. Крім того, туристична галузь забезпечує збільшення можливостей для працевлаштування. Особливо це стосується тих населених пунктів, фінансове становище яких безпосередньо залежить від туристичної діяльності.З точки зору клієнтів, туристична галузь дозволяє побачити цікаві туристичні об’єкти, долучитися до інших національних традицій та культури, розвинути свій кругозір тощо. Одним з сучасних програмних засобів, що можуть бути використані у туристичній галузі для підвищення її ефективності, є інформаційні системи. Завдяки даному програмному забезпеченню співробітники туристичних фірм, зокрема оператор туристичної фірми, зможуть швидко обробити заявки клієнтів, сформувати туристичний маршрут на основі наявних даних тощо. Як наслідок, актуальним є проектування та розробка інформаційної системи оператора туристичної фірми.
Keywords: туристична галузь; інформаційні системи; туристичні фірми