Казимир Малевич. Не тільки "Чорний квадрат" : презентація - Ломейко, Наталя Григорівна (Запоріжжя: НБ ТДАТУ, 2026)
Казимир Малевич — український і російський авангардист, визначний діяч авангарду, засновник супрематизму, один з фундаторів кубофутуризму; педагог, теоретик мистецтва. Він кардинально змінив історію світового мистецтва, ставши основоположником супрематизму (напряму абстракціонізму, що базується на простих геометричних формах) та автором найвідомішої картини ХХ століття — «Чорний квадрат».
Keywords: визначний діяч авангарду; засновник супрематизму; один з фундаторів кубофутуризму