Облікові аспекти цифрової трансформації економіки - Ілляшенко, Катерина Володимирівна; Илляшенко, Екатерина Владимировна; Illiashenko, Kateryna (НМетАУ, 2020)
Сучасний світ швидко змінюється. Так, з появою принципово нових наукових досягнень, розширенням технологічних можливостей й їхнього прискорювального впливу на характер розвитку виробництва та всіх суспільних сфер виділяють первинну роль самої людини в економіці, як джерело та генератора новацій. При цьому особливо помітно, що інновації в економіці пов'язуються у першу чергу з підприємницькою діяльністю людини. На нашу думку інноваційна економіка – це, насамперед, економіка знань, де наукова інформація відіграє домінуючу роль в економічному розвитку. Її появу справедливо пов'язують із глобалізацією світової економіки, концентрацією грошових та інформаційних потоків, зростаючою роллю науки та технологій, розвитку комунікацій, розвиток фундаментальних досліджень, як джерел добробуту держав та суспільства.
Keywords: інновації в економіці; наукова інформація; глобалізація світової економіки; діджиталізація; автоматизована форма обліку; комп’ютерні програми