Опис до патенту на корисну модель № 55191 "Пристрій для контролю за співвідношенням швидкостей" - Надикто, Володимир Трохимович; Надыкто, Владимир Трофимович; Nadykto, Volodymyr; Кюрчев, Володимир Миколайович; Кюрчев, Владимир Николаевич; Kiurchev, Volodymyr; Аюбов, Абдулмелік Мухтарович; Аюбов, Абдулмелик Мухтарович; Aubov, Abdulmelik; Кувачов, Володимир Петрович; Кувачев, Владимир Петрович; Kuvachov, Volodymyr (Державний департамент інтелектуальної власності, 2010)
Пристрій для контролю за співвідношенням швидкостей, який містить дві пари розсувних блоків, що складаються із двох дисків, між якими розміщені конічні сателіти, які закріплені на валу та оберта-ються в підшипниках водила, редуктор і сигналізатор, який відрізняється тим, що розсувні блоки встановлені на двох валах, з можливістю вільного руху впродовж них, причому перша пара через систему важелів з'єднана з рухливим контактом сигналізатора, а друга кріпиться до вала, привод якого здійснюється через редуктор від швидкості робочого органу машини
Keywords: швидкість; розсувний блок; диски; сателіти; вал; сигналізатор; редуктор