Сорти вишні для створення плодових насаджень в умовах Південного Степу України - Шкіндер-Барміна, Анна Миколаївна; Шкиндер-Бармина, Анна Николаевна; Shkinder-Barmina, Anna (My University, 2019)
Вишня – традиційна плодова культура для України. Завдяки багаторічній роботі вітчизняних селекціонерів, створено ряд сортів вишні і дюків, які значно змінили зареєстрований сортимент України. Селекційна робота, яка проводилася з використанням міжвидової та міжсортової гібридизації, була спрямована на отримання слаборослих сортів з високими врожайністю і якістю плодів, зимостійкістю і стійкістю до грибних хвороб.
Keywords: вишня; сорти вишні; врожайність; Солідарність; Гріот мелітопольський; Сіянець Туровцевої; Шалунья