Підвищення ефективності клапанної головки гомогенізатора за рахунок використання зустрічних струменів - Самойчук, Кирило Олегович; Самойчук, Кирилл Олегович; Samoichuk, Kyryl; Паляничка, Надія Олександрівна; Паляничка, Надежда Александровна; Palianychka, Nadiia; Лебідь, М. Р. (My University, 2021)
У молочній промисловості для приготування продуктів однорідної консистенції широко використовується процес гомогенізації. Гомогенізоване молоко має безліч переваги такі, як полегшення засвоюваності молочного жиру, поліпшення смакових та сенсорних властивостей, рівномірний розподіл молочного жиру та пов’язаних із ним вітамінів, підвищення стійкості під час транспортування і зберігання.
Keywords: гомогенізатори клапанного типу; енерговитрати; тиск; клапан