Технологія CRISPR та її користь для сільського господарства і не тільки - Заволокін, Д. Ю. (ТДАТУ, 2021)
CRISPR – одна з найбільш перспективних технологій останніх років, і в найближчі роки її роль буде тільки зростати. Однак далеко не всі розуміють, як саме працює генное редагування. Говорячи коротко, CRISPR – точніше, CRISPR / Cas9 - потужний інструмент редагування геномів. Він заснований на елементі захисної системи бактерій, який біологи пристосували для внесення змін в ДНК рослин, тварин і навіть людей. Технологія дозволяє внести поправки всього за кілька днів, а не тижнів або місяців. Ніколи раніше у людства не було настільки точного знаряддя для маніпуляції генами.
Keywords: редагування геномів; бактерії; спеціальні ферменти; білки; генетичний матеріал; ферменти