Моделювання кормових раціонів молочного поголів’я в стійловий період - Мілько, Д. О. (ННЦ «ІМЕСГ», 2014)
UK: В статті запропонована методика моделювання та розрахунок оптимального раціону годівлі високопродуктивних дійних корів у стійловий період з урахуванням енергетичної, протеїнової, вуглеводної, ліпідної, мінеральної, вітамінної поживності та кількості сухої речовини за критерієм мінімальної вартості кормів. RU: В статье предложена методика модирования и расчет оптимального рациона кормления высокопродуктивных дойных коров в стойловый период с учетом энергетической, протеиновой, углеводной, липидной, минеральной, витаминной питательности и количества сухого вещества по критерию минимальной стоимости кормов. EN: The modeling technique and computation of optimal ration for highly productive dairy cows at stall period considering energy, protein, carbohydrate lipid, mineral, vitamin nutritiousness and dry matter quantity with the minimum of the ration cost as an optimality criterion are proposed in the article.
Моделирование кормовых рационов молочного поголовья в стойловый период
Modeling dairy cow feed rations in stall period
Keywords: оптимізація; кормовий раціон; поживні речовини; високопродуктивні корови; мінімальна вартість раціону; оптимизация; кормовой рацион; питательные вещества; высокопродуктивные коровы; минимальная стоимость рациона; optimization; feed ration; nutrients; highly productive cows; minimum of the ration cost