Результати досліджень робочого органу для точного внесення мінеральних добрив - Olt, Jüri; Ігнатьєв, Євген Ігорович; Ihnatiev, Yevhen; Снитко, М. В. (Запоріжжя: ТДАТУ, 2025)
У сучасному точному землеробстві більшість машин для внесення мінеральних добрив використовують дискові відцентрові розкидачі для суцільного розподілу по площі поля або стрічкове внесення за допомогою трубок, закріплених на ґрунтообробних робочих органах [1]. Такі технології добре підходять для великотоннажного внесення, але не забезпечують диференційованих доз добрив для кожної окремої рослини, що є ключовою вимогою точного удобрення багаторічних насаджень. Добрива часто потрапляють у міжряддя, що зумовлює перевитрату, втрати поживних речовин і зниження енергоефективності технології.
Keywords: мінеральні добрива; відцентрові розкидачі