Механізми державного управління сфери охорони здоров’я - Танасова, Н. С.; Вороніна, Юлія Євгенівна; Воронина, Юлия Евгеньевна; Voronina, Yuliia (Мелітополь: Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного, 2019)
Система охорони здоров’я відіграє винятково важливу роль у забезпеченні належного рівня життя. Здоров’я людини, як відомо, у світі визнається настільки значущим, що цей показник першим входить до індексу людського розвитку – універсального показника, з одного боку, рівня суспільного розвитку тієї чи іншої країни, а з другого – чутливого індикатора ефективності державного управління. Саме тому охорона здоров’я громадян є однією з найважливіших внутрішніх державних функцій сучасної України. Значні соціально- економічні перетворення, що відбуваються в нашій молодій державі, включають і реформування сфери охорони здоров’я, передбачаючи зміну правових, економічних і організаційних основ збереження, зміцнення і відновлення здоров’я громадян. При цьому слід наголосити на тому, що реформи базуються на наукових засадах, які включають базисні категорії науки державного управління та управління у сфері охорони здоров’я
Keywords: державне управління; охорона здоров’я