Опис до патенту на корисну модель № 140162 "Вітрогенератор" - Стручаєв, Микола Іванович; Стручаев, Николай Иванович; Struchaiev, Mykola; Петров, Віктор Олексійович; Петров, Виктор Алексеевич; Petrov, Viktor; Постол, Юлія Олександрівна; Постол, Юлия Александровна; Postol, Yuliia; Ковальов, Олександр Вікторович; Ковалев, Александр Викторович; Kovalov, Oleksandr; et al. (Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, 2020)
Вітрогенератор, що містить башту, вітроколесо, електрогенератор, причому електрогенератор виконано у вигляді асинхронної електромашини, у нижній частині башти встановлено асинхронний лічильник і компактор з перемикачем
Keywords: вітрогенератор; вітроколесо; електрогенератор; вітроенергетика; вітряні агрегати