Опис до деклараційного патенту на винахід № 42932 "Пристрій для телеконтролю температури" - Попова, Ірина Олексіївна; Попова, Ирина Алексеевна; Popova, Iryna; Жарков, А. В. (Державний департамент інтелектуальної власності, 2001)
Пристрій для телеконтролю температури, який містить термочутливий елемент, джерело живлення, конденсатор, резистори, комплементарну пару польових транзисторів, витоки яких з'єднані, стік польового транзистора з каналом р-типу з'єднаний із негативною клемою джерела живлення, який відрізняється тим, що пристрій містить кількість комплементарних пар польових транзисторів, що дорівнює кількості контрольованих об'єктів, між затвором польового транзистора з каналом n-типу і стоком польового транзистора з каналом р-типу кожної комплементарної пари включений термочу- тливий елемент із позитивним температурним коефіцієнтом, між затвором польового транзистора з каналом n-типу і стоком цього польового транзистора включений регулювальний резистор, між за- твором польового транзистора з каналом р-типу і стоками кожного польового транзистора, що утво- рюють комплементарну пару, включені резистори, стоки польових транзисторів з каналом n-типу ко- жної комплементарної пари приєднані до першого кінця первинної обмотки додатково введеного трансформатора, яка утворює із згаданим конденсатором паралельний резонансний LC-контур, другий кінець первинної обмотки трансформатора приєднаний до позитивної клеми джерела жив-лення, до вторинної обмотки трансформатора приєднаний сигнальний орган.
Keywords: телеконтроль температури; термочутливий елемент; джерело живлення; конденсатор; резистор; термочутливий елемент; трансформатор