Автоматичне керування автомобілерозвантажувачем - Бондаренко, Є. Б.; Постнікова, Марина Вікторівна; Постникова, Марина Викторовна; Postnikova, Marina (My University, 2017)
Однією з найбільш важливих ланок у комплексно-механізованих поточних лініях прийому зерна є вивантаження його з автомобілів. Основний об’єм вивантажувальних робіт з зерном в завальні бункера кормоцехів та великих зернопунктів здійснюється на автомобілерозвантажувачах різноманітних модифікацій і вантажопідйомності, що налічують до 16 типів з вивантаженням через задній борт автомобіля і 15 типів - з вивантаженням через боковий борт. Для покращення умов праці при вивантаженні зерна з автомобілів, скорочення чисельності обслуговуючого персоналу і підвищення ефективності використання автомобілерозвантажувачів необхідна принципова електрична схема автоматичного керування автомобілерозвантажувачем.
Keywords: автомобілерозвантажувач; автоматичне керування; зерно; бункер; кормоцехи; зернопункти; автоматичне керування автомобілерозвантажувачем