Mathcad як допоміжний засіб у вивченні математичних дисциплін при підготовці програмістів - Суровцев, Д. С. (Запоріжжя : ТДАТУ, 2025)
Математичні дисципліни є основою для вивчення дисциплін, що ґрунтуються на обчислювальних, аналітичних та алгоритмічних методах, а їх інтеграція з сучасними цифровими інструментами відкриває нові перспективи для формування і розвитку мислення майбутніх ІТ-фахівців. Сучасний прогрес інформаційних технологій характеризується надзвичайною динамікою. Майже щомісяця з’являються нові програмні продукти, підходи та інструменти, які потребують швидкого опанування здобувачами вищої освіти. Це зумовлює необхідність постійного впровадження інноваційних методів, форм, інструментів навчання, особливо в підготовці фахівців ІТ-сфери. Для ефективного розв’язування прикладних задач майбутнім програмістам необхідно не лише володіти знаннями з програмування, алгоритмів, баз даних та аналізу даних, а й уміти працювати із сучасними технологіями та інструментами, зокрема з системами штучного інтелекту, засобами обробки сигналів і зображень, а також з математичними програмами для обчислень і моделювання. Тому вивчення математичних дисциплін має включати, крім класичних методів, знайомство з сучасними цифровими інструментами [1]. Одним із таких інструментів є інтерактивна програмна система Mathcad.
Keywords: система Mathcad; математичні дисципліни; програмне забезпечення