Інноваційне моделювання розвитку внутрішнього туризму в Україні. - Демко, Валентина Сергіївна; Demko, Valentyna (Київ: НУБіП України, 2022)
Розвиток внутрішнього туризму є ключовим економічним орієнтиром регіонів Україні на шляху виходу з кризових ситуацій викликаних пандемією та нестабільною політичною ситуацією. Сучасний туристичний бізнес потребує ефективних управлінських рішень та дієвих рекомендацій, які б допомогли їм бути конкурентоздатними на національному та міжнародному туристичному ринках. Тому актуальним є дослідження туристичної спроможності регіонів України до належного угрупування чи кластерізації. Це дозволить запропонувати ефективні напрямки вдосконалення, впровадження чи розвитку характерного виду туризму властивого для окремо взятої території чи регіону, беручи до уваги досвід схожих територій, з метою співробітництва та партнерства.