Геоекологічні проблеми в землеустрої : навчальний посібник - Попов, Андрій Сергійович; Мазикіна, Ольга Борисівна; Третяк, Назар Платонович; Телюк, Поліна Миколаївна; Popov, Andriy; Mazykina, Olha; Tretyak, Nazar; Teliuk, Polina (Одеса : Олді+, 2025)
UA: У навчальному посібнику висвітлені фундаментальні положення, принципи, завдання, функції, сутність геоекології і геоекологічного аналізу та їх місце при здійсненні землеустрою; сутність, причини виникнення та илляхи вирішення геоекологічения проблем; заводи із землеустрою водо виявлення, пом'якшення і вирішення геоекологічних проблем землекористування. Навчальний посібник містить інформацію, вка дасть змогу здобувачам вищої освіти аналізувати і використовувати на практиці комплексні методи прийняття обгрунтованих землевпорядних заходів ввоза ефективного, раціонального та сталого використання земельних ресурсів територкальних громад. Рекомендується для викладачів і здобувачів вищої освіти спеціальності G18 «Геодезія та землеустрій» та дотичних спеціальностей.
Keywords: геоекологія; геоекологічний аналіз; геоекологічні проблеми; землеустрій; землекористування; охорона земель; розвиток територій територіальних громад; впорядкування угідь; робочі проєкти землеустрою; раціональне природокористування