Застосування мульчуючих матеріалів для регулювання водного та температурного режимів грунту в зрошуваних садах - Малюк, Тетяна Валеріївна; Малюк, Татьяна Валерьевна; Maliuk, Tetiana; Козлова, Лілія Валентинівна; Козлова, Лилия Валентиновна; Kozlova, Liliia; Пчолкіна, Н. Г. (My University, 2019)
У жорстких гідротермічних умовах південного регіону для підвищення ефективності зрошення, запобігання перегріванню ґрунту, оптимізації фізіолого-біохімічних та продукційних процесів рослин виникає необхідність пошуку додаткових шляхів, направлених на збереження вологи в ґрунті при максимальному утриманні та ефективному використанні води. Рішенням цього питання може бути застосування мульчування для уникнення перегріву та швидкого висушування ґрунту у жаркий період.
Keywords: грунт; зрошування; вологість грунту; збереження вологи