Канали реалізації страхових послуг, їх характеристика - Русінова, О. Г.; Голуб, Наталя Олександрівна; Rusinova, О.; Holub, Natalia (Запоріжжя : 2023, 2023)
UA: Найпоширенішими фінансовими послугами з прийняття ризику є страхові послуги — фінансові операції страховиків, що здійснюються для забезпечення страхового захисту страхувальників або застрахованих осіб. Страхові послуги є невід'ємною частиною сучасного життя, оскільки вони надають фінансовий захист в разі непередбачених подій. В ситуаціях аварій, хвороб, крадіжок або інших негативних подій, страховий поліс може врятувати від фінансових труднощів та стресу. Однією з основних переваг страхових послуг є забезпечення фінансової стабільності та захисту в разі непередбачених обставин. Наприклад, страхування автомобіля допомагає покрити витрати на ремонт або заміну автомобіля в разі ДТП, а медичне страхування забезпечує доступ до якісної медичної допомоги без додаткових витрат. Крім того, страхові послуги сприяють соціальній стабільності, оскільки вони допомагають зменшити фінансове навантаження на державну систему охорони здоров'я та соціального забезпечення. Застосування принципу розподілу ризиків дозволяє зменшити фінансовий вплив негативних подій на окремих громадян. Необхідність страхових послуг полягає в тому, щоб захистити себе, свою родину та майно в разі непередбачених ситуацій. Навіть найбільш обережним людям не завжди вдається уникнути ризиків, тому страховий поліс може стати надійним захистом у складних життєвих ситуаціях.
Keywords: страхування; види страхування; умови покриття; фінансове навантаження