Технологія виробництва перекусних консервів із додаванням грибної сировини у цеху потужністю 1 туб готової продукції за зміну (23 ХТ Д 8998988 06.24) - Кужель, Анастасія (Запоріжжя: ТДАТУ, 2024)
Метою роботи стало технологічне обґрунтування організації виробництва консервів - маринадів «Суміші овочеві зимові з додаванням грибної сировини» в цеху потужністю 1 тисяча умовних банок готової продукції та виробництво замороженої продукції «Суміш овочева зимова з грибами» у кількості 4 тони за зміну. За зміну для виробництва «суміші овочеві зимові з додаванням грибної сировини» необхідно: Морква - 129,46 кг, Перець солодкий - 126,65 кг, Кукурудза - 129,46 кг, Цибуля - 137,08 кг, Гриби Глива -129,46 кг, а також: сіль – 11,7 кг, цукор – 23,41 кг, чорний перець – 0,388 кг, гвоздика – 0,07 кг, кориця – 0,07 кг, отцет, 70% - 1,56 кг, Вода – 159,28 кг. Для виробництва 1 тони замороженої овочевої суміші «Суміш овочева зимова з грибами»;, потрібно за зміну: Морква - 280 кг, Перець солодкий - 220 кг, Кукурудза - 280 кг, Цибуля - 60 кг, Гриби Глива -280 кг. У роботі наведено розрахунок та підбір технологічного обладнання, розрахунок потреб площ виробничих і складських приміщень; загальна сумарна площа цеху та холодильника складатиме приблизно 234 м², що буде дорівнювати необхідності використання 7 будівельних квадратів 6х6. Розроблено схему організації охорони праці на запроєктованих лініях відповідно до вимог чинного законодавства. Головною перевагою проєкту є можливість виробництва продуктів з підвищеним оздоровчим потенціалом, які можна споживати безпосередньо та використовувати як основу перших страв та гарнірів
пояснювальна записка до кваліфікаційної роботи СВО «Бакалавр» за освітньо-професійною програмою «Харчові технології» зі спеціальності 181 «Харчові технології»
Keywords: консерви овочеві; заморожені овочі; виробництва консервів - маринадів; виробництво замороженої продукції