Сумісне вирощування плодових культур з лікарськими рослинами - Шипиленко, Є. А. (ТДАТУ, 2021)
UK : Упродовж останніх 25 років глобальне потепління стало особливо помітним в наших, помірних, широтах. Це спонукає аграріїв до запровадження нових технологій, які «економніше» використовують природню вологу. Кліматичні зміни завдають шкоди і садівництву, зокрема спостерігається зниження врожаїв черешні на півдні України. Вирішення проблеми підвищення комерційної віддачі плодових насаджень можливе завдяки сумісному вирощуванню основної культури з лікарськими рослинами.
Keywords: садівництво; нові технології; кліматичні зміни; «мedicinal-рlantbased аgroforestry»; ґрунт; черешня сорту Ділема; вегетація; плодові насадження