Нормування енергоспоживання – один із шляхів раціонального використання електроенергії на елеваторах - Постнікова, Марина Вікторівна; Постникова, Марина Викторовна; Postnikova, Marina (Мелітополь: ТДАТУ, 2019)
Один з шляхів раціонального використання електроенергії – розробка питомих науково – обґрунтованих норм. Норми повинні бути технічно обґрунтовані і визначатися з використанням методів нормування. Обґрунтовані норми сприяють удосконаленню технологічних процесів, підвищенню продуктивності праці, зниженню собівартості продукції, дисциплінують обслуговуючий персонал. В питанні нормування електроенергії для післязбиральної обробки зерна на елеваторах немає повної ясності відповідно вибору виду норм, одиниць нормування, методики нормування. Необхідність вирішення вказаних питань є актуальною проблемою
Keywords: енергоспоживання; енергія; елеватор; використання електроенергії; норми; технологічні процеси