Формування урожаю зеленої маси сильфію пронизанолистого в богарних умовах Степової зони України - Тодорова, Людмила Володимирівна; Тодорова, Людмила Владимировна; Todorova, Liudmylа (My University, 2007)
Uk: Подано результати багаторічних досліджень за формуванням урожаю надземної маси сильфію пронизанолистого в богарних умовах Степової зони України. Встановлено оптимальні строки укосу культури для отримання максимального урожаю зеленої маси. Визначені кореляційні залежності урожайності сильфію від висоти рослин і кількості стебел. Розраховані регресійні рівняння, які можна використовувати в прогностичних цілях. Ru: Представлены результаты многолетних исследований за формированием урожая надземной массы сильфии пронзеннолистной в богарных условиях Степной зоны Украины. Установлены оптимальные для зоны сроки укоса культуры для получения максимального урожая зеленой массы. Определены корреляционные зависимости урожайности сильфии от высоты растений и количества стеблей. Рассчитаны регрессионные уравнения, которые можно использовать в прогностических целях. En: The results of long-term researches behind formation of a crop of elevated weight Silphium perfoliatum L. in non-irrigation conditions of the Steppe zone of Ukraine are submitted. Terms of a hay crop of culture for reception of a top yield of green weight are established optimum for a zone. Correlation dependences of productivity Silphium perfoliatum L. from height of plants and quantity of stalks are determined. Reduction equations which can be used in the purposes of forecast are designed.
Формирование урожая зеленой массы сильфии пронзеннолистной в богарных условиях Cтепной зоны Украины
Forming of harvest of green mass of silphium perfoliatum l. in non – irrigation conditions of the steppe zone of Ukraine
Keywords: сильфій пронизанолистий; Степова зона України; богарні умови; фаза розвитку; висота рослини; кількість стеблів; урожайність; коефіцієнт кореляції; регресійне рівняння; сильфия пронзеннолистная; Степная зона Украины; количество стеблей; урожайность; уравнение регрессии; Steppe zone of Ukraine; non-irrigation conditions; height of a plant; quantity of stalks; correlation coefficient