Пошук енергозберігаючих технологій виготовлення (відновлення) підшипників ковзання для ремонту компресорів - Смєлов, Андрій Олександрович; Смелов, Андрей Александрович; Smielov, Andrii (Мелітополь: ФОП Однорог Т. В., 2019)
UK: Працездатність підшипника ковзання в значній мірі визначається матеріалом вкладишів та способом їх виготовлення. Матеріал вкладиша повинен бути обраний так, щоб у комбінації з матеріалом шийки була утворена антифрикційна пара. EN: The article examines the technological methods of manufacturing bearings for the repair of compressors. An assumption is made about the possibility of using the method of centrifugal induction baking with low energy consumption.
Keywords: підшипники; вкладиш; компресор; собівартість; compressor; anti-friction pair; liner; technological method; energy consumption; bearing reliability