Концепція організації обліку в оптово-роздрібному торговельному підприємстві - Левченко, Ольга Петрівна; Левченко, Ольга Петровна; Levchenko, Olha (My University, 2018)
UK: У статті здійснена характеристика особливостей торговельної діяльності й організації обліку в оптово-роздрібному підприємстві. Досліджені особливості обєктів організації обліку на підприємствах торговельної галузі. Виявлено, що раціонально сформована облікова номенклатура сприяє ліквідації дублювання первинних документів та в регістрах аналітичного і синтетичного обліку, формуванню документопотоку і документообігу. Надана характеристика особливостей аналітичного обліку в підрозділах оптово-роздрібного підприємства. Запропоновані заходи щодо налагодження внутрішньогосподарського бухгалтерського контролю. RU: В статье осуществлена характеристика особенностей тоговой деятельности и организации учета в оптово-розничном предприятии. Исследованы особенности объектов организации учета на предприятиях торговой отрасли. Выявлено, что рационально сформированная учетная номенклатура способствует ликвидации дублирования в первичных документах, регистрах аналитического и синтетического учета, формированию документопотока и документооборота. Дана характеристика особенностей аналитического учета в подразделениях оптово-розничного предприятия. Предложены мероприятия по усовершенствованию внутрихозяйственного бухгалтерского контроля. EN: The article describes the characteristics of trade activity and accounting organization in the wholesale and retail enterprise. The peculiarities of accounting organization objects at the enterprises of the trade industry have been investigated. Rationally formed accounting nomenclature contributes to the elimination of duplication in primary documents, registers of analytical and synthetic accounting, the formation of document flow and document circulation, as it is revealed in this paper. The characteristic of the analytical accounting features in the wholesale and retail business units have been given. Measures for the establishment of internal accounting control have been proposed.
Concept of accounting organization in the wholesale-retail trade enterprise
Keywords: торгівля; товар; оптово- роздрібне підприємство; документопотік; первинний документ; документообіг; торговля; оптово- розничное предприятие; первичный документ; документопоток; документооборот; trade; goods; wholesale and retail enterprise; primary document; document flow; document circulation