Політична трансформація держави в умовах глобалізації - Ісакова, Олена Іванівна; Исакова, Елена Ивановна; Isakova, Olena (My University, 2017)
UK: Національна держава та її особливості в умовах глобалізації являє собою багатогранний об'єкт наукового аналізу. Спроби наукового осмислення даної проблеми були зроблені в даній статті. Розкривається необхідність у комплексному аналізі особливостей політичної трансформації держави в умовах глобалізації та виявлення найбільш складних проблем, що стоять перед ним в контексті перспектив його розвитку, що дозволяє спрогнозувати подальший розвиток держави в ХХ1 столітті. RU: Национальное государство и его особенности в условиях глобализации представляет собой многогранный объект научного анализа. Попытки научного осмысления данной проблемы были предприняты в данной статье. Раскрывается необходимость в комплексном анализе особенностей политической трансформации государства в условиях глобализации и выявление наиболее сложных проблем, стоящих перед ним в контексте перспектив его развития, что позволяет спрогнозировать дальнейшее развитие государства в ХХ1 веке. EN: The nation-state and its peculiarities in the context of globalization is a multifaceted object of scientific analysis. Attempts of scientific study of this problem was made in this article. Reveals the need for an integrated analysis of the characteristics of political transformation of the state in the context of globalization and identify the most challenging problems faced by them in the context of prospects of its development, which allows to predict the further development of the state in 21 century.
Keywords: держава; глобалізація; політична трансформація; транснаціональна корпорація; реформування; адаптація; суверенітет; государство; глобализация; политическая трансформация; транснациональная корпорация; реформирование; адаптация; суверенитет; state; globalization; political transformation; multinational corporations; reformation; adaptation; sovereignty