Дослідницький практикум. Частина 1 Методи дослідження плодоовочевої та ягідної продукції : підручник для здобувачів ступеня вищої освіти - Сердюк, Марина Єгорівна; Прісс, Олеся Петрівна; Гапріндашвілі, Нона Арчилівна; Здоровцева, Любов Миколаївна; Сухаренко, Олена Іванівна; Іванова, Ірина Євгенівна; Serdyuk, Maryna; Priss, Olesia; Gaprindashvili, Nona; Zdorovtseva, Liubov; Sukharenko, Olena; Ivanova, Iryna (Мелітополь : Видавничо-поліграфічний центр «Люкс», 2020)
Дослідження плодоовочевої та ягідної сировини, а також продуктів її переробки – одна з найважливіших задач для забезпечення безпеки та якості харчових продуктів. Плодоовочева та ягідна продукція є складною за структурою багатокомпонентною системою, безпека і якість якої залежить від властивостей і сукупності змін у складі і структурі сировини при її технологічній обробці і наступному зберіганні. У сучасних умовах оцінка безпеки і якості плодоовочевої та ягідної сировини здійснюються на основі дослідження її складу і фізико-хімічних властивостей з використанням сучасних інструментальних методів аналізу. Підручник «Дослідницький практикум. Частина 1. Методи дослідження плодоовочевої та ягідної продукції» складено відповідно до програми курсу «Дослідницький практикум» і призначений для здобувачів ступеня вищої освіти «Магістр», зі спеціальності 181 «Харчові технології» всіх форм навчання. Підручник може бути корисним для студентів, які навчаються за навчальними планами підготовки «Бакалавр» відповідного фахового напряму та аспірантам. Курс базується на вивчених раніше базових дисциплінах: математики, фізики, загальної, неорганічної, аналітичної, органічної, біологічної та харчової хімії. Для вивчення дисципліни студенти можуть використовувати літературу, наведену в кінці підручника, а також матеріали, знайдені в періодичних виданнях та в мережі Інтернет. Засвоєння курсу «Дослідницький практикум» важливе для вибору та реалізації напрямів виробництва продуктів харчування рослинного походження, їх зберігання, контролю якості.
Keywords: Дослідження плодоовочевої та ягідної сировини; виробництва продуктів харчування рослинного походження