Визначення контрольного багатокутника, що задає В-сплайн з монотонною зміною кривини - Дубініна, О. В.; Гавриленко, Євген Андрійович; Гавриленко, Евгений Андреевич; Havrylenko, Yevhen; Холодняк, Юлія Володимирівна; Холодняк, Юлия Владимировна; Kholodniak, Yuliia (Мелітоп. держ. пед. ун-т ім. Богдана Хмельницького, 2016)
UK: В роботі визначено умови моделювання обводів ділянками кубічного В-сплайну. Запропоновано спосіб призначення положень контрольних точок, що задають В-сплайн з монотонною зміною кривини. Визначено схему призначення у вихідних точках положеннь дотичних та значень радіусів кривини, при яких задача формування обводу з монотонною зміною кривини має розв’язок. EN: The conditions modeling of contour by areas of a cubic B-spline is defined in this article. The method of assigning of control points that define the B-spline with monotonous change of curvature is proposed. The assignment scheme of positions of tangents and values of radiuses of curvature in the initial point which the task of forming a contour of with monotonous change of curvature has a solution is determined.
Determination of control polygon which sets the a b-spline with monotonous change of curvature
Keywords: неперіодичний кубічний В-сплайн; дотична; базисний трикутник