Юридична відповідальність у правомірній поведінці: теоретико-методологічний аспект - Горбова, Наталя Аркадіївна; Горбова, Наталья Аркадьевна; Horbova, Natalia (My University, 2015)
UK: Стаття присвячена виникненню, подальшому розвитку та перспективам теорії юридичної відповідальності в правомірній поведінці. Досліджуються різні підходи до розуміння позитивної (перспективної) відповідальності, аналізуються їх підстави. На завершення формулюється поняття юридичної відповідальності в правомірній поведінці, узгоджене із загальною теорією відповідальності в праві. RU: Статья посвящена возникновению, последующему развитию и перспективам теории юридической ответственности в правомерном поведении. Исследуются различные подходы к пониманию позитивной (перспективной) ответственности, анализируются их основания. В завершение формулируется понятие юридической ответственности в правомерном поведении, согласованное с общей теорией ответственности в праве. EN: The article is devoted to the emergence, development and future prospects of the theory of legal liability in lawful behavior. The different approaches to understanding the positive (prospective) liability, analyzed their reasons. In conclusion, formulated the concept of legal responsibility in lawful behavior consistent with the general theory of liability in law.
Legal liability in lawful behavior: theoretical aspects
Keywords: юридична відповідальність; правомірна поведінка; перспективна відповідальність; позитивна відповідальність; юридична оцінка; юридическая ответственность; правомерное поведение; перспективная ответственность; позитивная ответственность; юридическая оценка