Забезпечення надійності автоматичних установок пожежогасіння - Гранкіна, Олена Володимирівна; Гранкина, Елена Владимировна; Grankina, Elena (ТДАТУ, 2021)
До систем пінного пожежогасіння висуваються вимоги, встановлені ДБН В.1.2-7-2008. Система пінного пожежогасіння призначена зокрема для гасіння легкозаймистих та горючих рідин. Системи пінного пожежогасіння подають водний розчин піноутворювача на поверхню, що горить, для створення перешкоди між горючими парами на поверхні горючого та киснем навколишньої атмосфери. Додатковою функцією є охолодження горючого для припинення подальшого горіння.
Keywords: пожежогасіння; горюча рідина; системи пінного пожежогасіння; водний розчин