Технологічні основи виготовлення та дослідження екологічно чистих теплоізоляційних матеріалів - Шквиря, В. В. (My University, 2020)
Наразі в усьому світі велика увага приділяється питанням енергозбереження. Актуальність даного питання спонукає технологів до розробки і виробництва нових теплоізоляційних матеріалів. До теплоізоляційних матеріалів пред'являють жорсткі вимоги, основними з яких є: високі теплотехнічні характеристики, безпека, екологічність, довговічність. Особливий інтерес представляють матеріали, які мають низьку теплопровідність й одночасно мають оптимальні значення гігроскопічності, паропроникності та механічної міцності.
Keywords: енергозбереження; теплоізоляційні матеріали; наповнювач; теплозахисні властивості; картон