Аналіз засобів та способів підвищення якості електроенергії - Линник, Р. Ю.; Савойський, Олександр Юрійович (Запоріжжя: ТДАТУ, 2025)
Сучасні електричні мережі зазнають суттєвих змін у структурі та режимах роботи під впливом зростання частки відновлюваних джерел енергії, широкого впровадження силової електроніки, електромобільності та цифрових технологій управління. Ці фактори спричиняють зростання кількості нелінійних та несиметричних навантажень, що погіршує показники якості електричної енергії: викликає підвищення рівня гармонік, флікера, провалів та перенапруг, коливань напруги й асиметрії фаз.
Keywords: електроенергія; електричні мережі