Динаміка втрати маси впродовж зберігання плодів томата з генами уповільненого достигання за антиоксидантної обробки - Гресько, К. В.; Захарченко, М. А.; Жукова, Валентина Федорівна; Жукова, Валентина Федоровна; Zhukova, Valentina (Мелітополь: ТДАТУ, 2019)
Томати є важливим джерелом біологічно-активних речовин і мікроелементів. За рекомендаціями Київського НДІ гігієни харчування норма їхнього споживання становить 39 кг/рік на 1 людину [1]. Але фактично в структурі харчування українців томатів менше на 35%. Тому актуальним залишається питання удосконалення технології зберігання плодів
Keywords: томати; зберігання плодів томата; гени уповільненого достигання; антиоксидантна обробка; норми споживання томатів; гальмування швидкості дозрівання