Порівняння стандартів управлінського обліку - Безверхня, Юлія Вікторівна; Безверхняя, Юлия Викторовна; Bezverkhnya, Yuliia (My University, 2016)
У сучасних умовах ведення бізнесу вітчизняні підприємства, у тому числі й аграрні, при розробці систем бухгалтерського та управлінського обліку повинні враховувати вимоги міжнародних стандартів. Впроваджуючи управлінський облік, керівники підприємств задаються питаннями, пов’язаними з інтеграцією або сумісністю різних стандартів облікових даних. Ведення управлінського обліку та формування звітності можуть здійснюватися відповідно до національних Положень (стандартів) бухгалтерського обліку (П(С)БО), Міжнародних стандартів фінансової звітності (МСФЗ), загальноприйнятих принципів бухгалтерського обліку США (US GAAP) або у змішаному варіанті. Але кожний із цих стандартів має свої особливості використання.
Keywords: управлінський облік; бухгалтерський облік; МСФЗ; Міжнародних стандартів фінансової звітності; US GAAP; метод LІFO; складання фінансової звітності; облік витрат на наукові розробки