Обгрунтування коефіціенту струминної гомогенізації - Ковальов, Олександр Олександрович; Ковалев, Александр Александрович; Kovalov, Oleksandr; Паляничка, Надія Олександрівна; Паляничка, Надежда Александровна; Palianychka, Nadiia; Лебідь, М. Р. (My University, 2018)
Перспективним напрямком зниження енергетичних витрат процесу, при забезпеченні нормативно обгрунтованного ступеню гомогенізації являють собою струминні гомогенізатори, принцип дії яких заснований на створенні максимальної різниці між швидкостями дисперсійної і дисперсної фаз продукту. Цей принцип було реалізовано в лабораторній установці струминного гомогенізатора молока з роздільною подачею вершків.
Keywords: гомогенізація; дисперсність; струминні гомогенізатори; молоко; вершки; критерій Вебера; молочна емульсія; знежирене молоко