Розвиток соціально відповідального інвестування як шлях реалізації нової української політики - Єфіменко, Людмила Миколаївна; Ефименко, Людмила Николаевна; Yefimenko, Liudmyla (My University, 2019)
Із втіленням реформи децентралізації людина стає основним гравцем на політичній арені. Державна політика України у сфері місцевого самоврядування спирається на інтереси жителів територіальних громад і передбачає децентралізацію влади – тобто передачу від органів виконавчої влади органам місцевого самоврядування значної частини повноважень, ресурсів та відповідальності. Але держава із органами місцевого самоврядування не можуть забезпечувати гарантії своїм громадянам при реалізації потреб розвитку людського капіталу, що зумовило необхідність пошуку суб'єктів, здатних запобігти стихійне розвиток цього процесу і зниження людського потенціалу країни. Розвиток соціально відповідального інвестування може принести, стабільні інвестиційні результати навіть в умовах глобальної невизначеності
Keywords: децентралізація влади; державна політика; місцеве самоврядування; територіальні громади; соціально відповідальне інвестування; соціальні відносини; держава