Нормування праці як основа її мотивації - Синяєва, Людмила Василівна; Синяева, Людмила Васильевна; Syniaieva, Liudmyla (My University, 2006)
В діяльності всіх працівників (робітників, інженерів, економістів, керівників) всіх, хто бере участь у виробництві і реалізації товарів, послуг, важливу роль відіграють норми праці. Комерційний успіх сьогодні неможливий без усвідомлення того, що нормування є невід’ємною частиною управління і соціально-трудових відносин. Узгодження трудової діяльності працівників неможливе без встановлення необхідних затрат і результатів праці.
Keywords: норми праці; система маркетингу; трудовитрати; нормування; планування роботи підрозділів; регулювання роботи підрозділів; регламентування витрат праці; макроекономічний рівень; мікроекономічний рівень; ринок праці; нормативна база оплати праці; оплата праці; матеріальні стимули