Моделі регресії технологічного процесу роботи пневморешітного сепаратора олійної сировини соняшнику - Михайлов, Євген Володимирович; Михайлов, Евгений Владимирович; Mykhailov, Yevhen; Леженкін, Олександр Миколайович; Леженкин, Александр Николаевич; Lezhenkin, Oleksandr; Задосна, Наталія Олександрівна; Задосная, Наталья Александровна; Zadosna, Nataliia; Афанасьєв, Олег Олегович; Афанасьев, Олег Олегович; Afanasiev, Oleh; et al. (ТДАТУ, 2020)
UK: В роботі представлені моделі регресії технологічного процесу роботи пневморешітного сепаратора олійної сировини соняшнику. Важливим показником технологічної якості насіння є вміст в ньому домішок. Домішки сировини поділяються на сміттєві та олійні. Визначено, що за останні 20-30 років у зв’язку з вирощуванням нових сортів соняшнику, зм інною термінів збирання, використання сучасної збиральної техніки вітчизняного та іноземного виробництва фізико механічні та аеродинамічні властивості олійної сировини соняшнику (ОСС) змінилися, а це потребує удосконалення технічних засобів для її переробки. На початковому етапі очистки найбільш часто поділ складових вороха насіння соняшнику відбувається з урахуванням його фізико-механічних та аеродинамічних властивостей. Високопродуктивні машини попереднього очищення зерна, як правило, використовують принцип поділу частинок в повітряному потоці. Незважаючи на широке використання явища руху матеріальних частинок в сучасних зерноочисних машинах, пов'язаних з сепарацією складових зернового вороху, кількісні закономірності руху тіл з урахуванням опору повітряно го середовища і сьогодні потребують досліджень. RU: В работе представлены модели регрессии технологического процесса работы пневморешётного сепаратора масличного сырья подсолнечника. Важным показателем технологического качества семян является содержание в нем примесей. Примеси сырья разделяютсяна сорные и масличные. Определено, что за последние 20-30 лет в связи с выращиванием новых сортов подсолнечника, переменной сроков сбора, использования современной уборочной техники отечественного и иностранного производства. Физико-механические и аэродинамические свойства масличного сырья подсолнечника (МСП) изменились, а это требует совершенствования технических средств для его переработки. На начальном этапе очистки наиболее часто разделение составляющих вороха семян подсолнечника происходит с учетом его физико-механических и аэродинамических свойств. Высокопроизводительные машины предварительной очистки зерна, как правило, используют принцип разделения частиц в воздушном потоке. Несмотря на широкое использование явления движения материальных частиц в современных зерноочистительных машинах, связанных с сепарацией составляющих зернового вороха, количественные закономерности движения тел с учетом сопротивления воздушной среды и сегодня нуждаются в исследовании. EN: The paper presents regression models of the technological process of the pneumatic sieve separator of sunflower oil raw materials. An important indicator of the technological quality of seeds is the content of impurities. Admixtures of raw materials are divided into weeds and oilseeds. It has been determined that over the past 20-30 years in connection with the cultivation of new varieties of sunflower, variable collection times, the use of modern harvesting equipment of domestic and foreign production, the physical, mechanical and aerodynamic properties of sunflower oil raw materials (SME) have changed, and this requires the improvement of technical means for its processing. At the initial stage of cleaning, the separation of the components of a pile of sunflower seeds is most often taking into account its physical, mechanical and aerodynamic properties. High-performance grain precleaners generally use the principle of air separation of particles. Despite the widespread use of the phenomenon of the movement of material particles in modern grain cleaning machines associated with the separation of the components of the grain heap, the quantitative laws of the movement of bodies, taking into account the resistance of the air environment, still require research.
Модели регрессии технологического процесса работы пневморешитного сепаратора масличного сырья подсолнечника
Models of regression of the technol ogical process of operation of the sunflower oil separator
Keywords: математичні моделі регресії регресії; пневморешітний сепаратор олійної сировини соняшнику; технологічний процес; жалюзійний повітророзподільник; математические модели регрессии; пневморешётный сепаратор масличного сырья подсолнечника; технологический процесс; жалюзийный воздухораспределитель; mathematical models of regression; pneumatic sieve separator for sunflower oil raw materials; technological process; louvere dair distributor