Проєктування технологічної лінії виробництва структурованих ковбас в умовах Запорізького району Запорізької області : кваліфікаційна робота магістра, спеціальність 133 «Галузеве машинобудування» - Панченко, Данило Володимирович (Запоріжжя : ТДАТУ, 2026)
UA: Об’єктом до слідження в дипломній роботі є технологічна лінія виробництва ковбас. Модернізація технологічної лінії включає розширення асортименту виробництва ковбасних продуктів лінії, підвищення ефективності роботи і зниження собівартості виробничої продукції. Організовані роботи з охорони праці при роботі цеху, а також проаналізовано небезпечні ситуації при роботі потоково-технологічної лінії. Відповідно до оцінки технічного рівня вдосконалення зроблено економічне обґрунтування роботи.
Keywords: ковбаси; ПТЛ; обладнання; підприємство; м'ясо; ефективність; монтаж; експлуатація