Методика підготовки до тренувальних занять з функціонального тренінгу - Нестеров, Олексій Сергійович; Nesterov, Oleksii; Газаєв, Валерій Нодарович; Hazaiev, Valerii; Магула, Олександр Степанович; Mahula, Oleksandr (Запоріжжя : ТДАТУ, 2025)
UA: У статті розглянуто питання методичної підготовки фахівця з функціонального тренінгу, акцентовано увагу на структурі та змісті конспектів тренувальних занять. Проаналізовано наукові джерела щодо ефективності функціональних вправ і принципів тренування. Описано зразки конспектів занять, що включають базову фізичну підготовку, розвиток вибухової сили, стабілізації та координації. Зроблено висновок про важливість системного підходу до планування тренувального процесу, що дозволяє підвищити його ефективність і знизити ризики травмування. /// EN: The article examines the issue of methodological training of a specialist in functional training, with a focus on the structure and content of training session plans. Scientific sources on the effectiveness of functional exercises and training principles are analyzed. Examples of training session outlines are provided, which include general physical preparation, development of explosive strength, stabilization, and coordination. The article concludes that a systematic approach to planning the training process is essential for increasing its effectiveness and reducing the risk of injury.
Methodology of preparation for functional training sessions
Keywords: функціональний тренінг; методика підготовки; тренувальне заняття; конспект; фізична підготовка; фахівець; стабілізація; витривалість; координація; functional training; training methodology; training session; session plan; physical preparation; specialist; stabilization; endurance; coordination