Врахування обсягів та властивостей підземних вод Північно-Західного Приазов’я при землевпорядкуванні - Ангеловська, Алла Олександрівна; Ангеловская, Алла Александровна; Anhelovska, Alla; Акатова, Д. С. (My University, 2020)
UK: У статті розглянуто особливості геологічної будови, геоморфологічні і кліматичні фактори, які обумовлюють різноманітність поширення та умов формування підземних вод Північно-Західного Приазов’я. Проаналізовано якісний та кількісний склад підземних водоносних горизонтів досліджуваного регіону в аспекті впливу їх властивостей на формування хімічного складу ґрунтів. Що стає визначальною умовою формування агрономічних властивостей ґрунтів, першочерговим критерієм екологічної оцінки земель та основною задачею сучасного землевпорядкування. EN: The article considers the features of geological structure, geomorphological and climatic factors that determine the diversity of distribution and conditions of groundwater formation of the North-Western Priazovye. The qualitative and quantitative composition of underground aquifers of the studied region in terms of the influence of their properties on the formation of soil chemical composition is analyzed. Which becomes a determining condition for the formation of agronomic properties of soils, the primary criterion for ecological assessment of land and the main task of modern land management.
Keywords: підземні води; Північно-Західне Приазов’я; водоносний горизонт; водозабір; землевпорядкування; водопостачання