Моделювання процесу вимірювання гідромеханічних параметрів частинок в лазерній доплерівській інтерферометрії - Морозов, Микола Вікторович; Морозов, Николай Викторович; Morozov, Mykola; Мовчан, Сергій Іванович; Мовчан, Сергей Иванович; Movchan, Serhii (ТДАТУ, 2010)
UK: На підставі отриманих експериментальних даних форми доплерівського сигналу пропонується методика моделювання процесу вимірювання, розрахунку і визначення гідромеханічних параметрів частинок водних розчинів з використанням MathCad. RU: На основе полученных экспериментальных данных формы доплеровского сигнала с выхода лазерного интерферометра, разработана методика математического моделирования процесса измерения гидромеханических параметров частиц примесей в водных растворах с использованием компьютерной среды программирования Math Cad. EN: The method for the process of modelling for measuring, calculating and defining the hydraulic and mechanical parameters of nater solution particles by using Math Cad on the basis of received experimental data of Doppler signal types is offered.
Моделирование процесса измерения гидромеханических параметров частиц в лазерной доплеровской интерферометрии
The method for the measuring process of the hydraulic and mechanical parameters of particles in laser doppler interferometry
Keywords: форма доплерівського сигналу; лазерна інтерферометрія; електрофоретична швидкість; ефективний діаметр; дзета потенціал частинки домішок; математичне моделювання з використанням MathCad